Deze pagina: Welkom Printversie van deze pagina printversie

Degeneratie & Darwin

Op 24 november 1859 verscheen het boek The Origin of Species van Charles Darwin in een oplage van 1.250 stuks. Het was op de dag van uitgifte uitverkocht.

Op 24 november 1997 is het boek Degeneratie, het einde van de evolutietheorie verschenen in een oplage van 5.000 stuks, in een poging om het 'record van Darwin' te breken. Het was op de dag van uitgifte uitverkocht.

Er zijn meer dan 15.000 exemplaren van verkocht.

Deze website is gewijd aan het thema evolutie versus creatie & degeneratie.

Het laat zien dat het idee van evolutie genetisch gezien precies het tegenovergestelde is van wat het lijkt te zijn, namelijk genetische verarming en degeneratie in plaats van een toename aan informatie in het DNA.

Het boek is te koop in de boekhandel.

 

De plaatjes in de bovenbalk
Voorbeelden die gebruikt worden om te laten zien dat er 'evolutie' is, zijn vaak voorbeelden van precies het tegenovergestelde:

  • fruitvliegjes met poten op de kop in plaats van antennes. Men zegt dan dat antennes uit vroegere poten zijn ontstaan. Echter genetisch gezien wordt er bij de bouw van antennes gewoon een 'verkeerde afslag' genomen naar de informatie van een poot in plaats van een antenne. Dit is dus een vorm van degeneratie en heeft niets met evolutie te maken. Zo kunnen er ook op de antennes en het hele lichaam oogdelen verschijnen (zie bijv. http://www.biozentrum.unibas.ch/pictures/Gehring/Fly5_640.jpg)
  • Veel dieren die in afgesloten donkere grotten leven, verliezen hun pigment en zelfs hun ogen (die ze daar toch niet nodig hebben). Dit verlies is dus een vorm van degeneratie, niet van evolutie.
  • De cheetah is genetisch gezien zo verarmd dat elke cheetah als een tweelingbroertje lijkt op een andere. Men vreest daardoor voor het voortbestaan van de cheetah. Door de extreme selectie die van de cheetah zo'n snel dier heeft gemaakt, is ze evolutionair op een dood spoor geraakt.
  • De niet-vliegende aalscholver heeft het vermogen om te vliegen verloren. Dit is een duidelijk voorbeeld van degeneratie en dus niet van evolutie.

 


© 2001 - 2024 CMS: 123CMS.nl,  datum laatste wijziging: 14-6-2019 °